Thursday, 18 April 2019

Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam



Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam

Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam


Kak Shima kongsikan kegembiraan seorang ibu bila anaknya jarang jatuh sakit. Alhamdulillah.

" Salam semua. rasa belum terlambat untuk saya kongsi bersama anda semua. Hari ini saya nak kongsikan tentang Meal Shakes. Alhamdulillah, setelah sebulan menggunakan Meal Shakes , anak saya jarang dijangkiti selsema, batuk dan demam. Sebelum ini, boleh kata setiap bulan anak saya akan sakit , setiap kali pergi check-up, mesti nurse akan kata anak saya antibodi tak kuat. Sebenarnya , Meal Shakes adalah produk ke 4 yang saya cuba untuk anak saya. Sebelum ini macam-macam sudah guna tapi tak jalan. Tapi setelah diperkenalkan oleh Farah , saya nekad untuk mencuba dan sekarang hasilnya memang amat memuaskan hati. Meal Shakes memang terbaik. Cubalah bagi yang belum mencuba. Tak rugi anda mencuba untuk kesihatan anak anda ".

- Pengakuan ikhlas dari Puan Ek -




Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam

Promosi Selamat Berpuasa


Berita baik untuk semua. Shaklee mengadakan Promosi Selamat Berpuasa. 
Beli 2 Meal Shakes dapat diskaun 10% bermula dari 15 April - 30 April 2019



Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes , boleh klik gambar di bawah untuk berwasap dengan Kak Shima :)








Continue Reading

Wednesday, 17 April 2019

Info Produk : Meal Shakes


Setiap kali menyediakan makanan untuk seisi keluarga , ini antara yang berlegar-legar di minda para ibu-ibu : 

  • Hidangan yang mudah disediakan dan berkhasiat
  • Boleh dijadikan kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Lazat dan mampu dibeli
  • Hidangan ideal, rendah kolesterol, lemak dan sodium

Kini semua lebih mudah dengan adanya Meal Shakes dari Shaklee. Boleh dinikmati oleh semua peringkat umur kecuali bayi 1 tahun ke bawah.


Info Produk : Meal Shakes

Meal Shakes  membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk anak kita

Meal Shakes adalah produk Shaklee yang menjadi sumber protein yang kaya dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan kuantiti yang seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan sistem perlindungan yang baik. Malah ia juga mengandungi semua asid amino asli di dalam protein termasuklah asid amino perlu dan asid amino tak perlu.


Info Produk : Meal Shakes

Keistimewaan Meal Shakes


Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes, boleh hubungi kak shima dengan klik sini


Continue Reading

Tuesday, 16 April 2019

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih


Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih

Testimoni Pengguna Collagen Powder Shaklee
Puan Tengku Sofia S Aziz ( klik sini untuk link FB )


"Dulu memang tak pandang pun Collagen Powder ni.
Rasanya cukup dah ambil Vitamin C yang dapat membantu penghasilan kolagen dalam badan. Badan pun terasa macam masih banyak kolagen lagi. Yelah, Bella kan kata umur mamanya baru 24 tahun. Tak sedar diri betul!😅
Sehinggalah tiba satu hari di mana lutut Kak Pia terasa sakit yang amat. Sakit giler ok! 😣

Tak boleh naik turun tangga. Ada bunyi pulak tu. Bunyi seperti ensel pintu yang berkarat. Ketat. Kena sembur WD40 . Macam tu lah lebih kurang. Kruk krak kruk krak.
Nak bengkokkan kaki pun menangis 😭
Apatah lagi nak solat.
Hilang sudah nikmat meletakkan dahi di atas sejadah untuk sujud padaNya kerana terpaksa solat duduk di atas kerusi.😭😭😭
Berapa lama entah Kak Pia menahan sakit, barulah Kak Pia ambil inisiatif untuk minum Collagen Powder. Setelah minum beberapa hari mula rasa lega lutut. Belum habis sekotak, lutut pun kembali normal. Dah tak sakit. Dah tak buat bunyi kruk krak dah.
Collagen Powder bagaikan WD40 kepada lutut Kak Pia. Bukan setakat lutut je yang sihat, kulit pun makin baik sebab kolagen yang kurang telah di top up kembali. Dapat efek 2 in 1 gitu.
Lega sekarang Collagen Powder dah kembali berada di pasaran. Kotak baru pulak tu. Isi dan kualiti masih sama 😊
Harga pun masih sama seperti dahulu rm298 sekotak yang mengandungi 15 sachet. Sudah dipakej berasingan agar senang dibancuh.
Pada yang mempunyai masalah sakit sendi lutut seperti Kak Pia bolehlah cuba Collagen Powder ni.
Ingatlah pada orang tersayang yang sentiasa memerlukan kita. Kita perlu sentiasa sihat untuk membantu mereka".

Puan Tengku Sofia S Aziz




Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Collagen Plus Powder Shaklee, klik saja pada gambar di bawah untuk berwasap dengan kak shima




Continue Reading

Monday, 15 April 2019

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !


Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !


Yeay! Alhamdulillah Collagen Powder Shaklee dah ada stok. Dengan nama baru Collagen Plus Shaklee dan berwajah baru. Jika sebelum ini di dalam kotak berbaring , kini Collagen Plus Shaklee direka cantik dalam kotak menegak.


Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Kelebihan Collagen Plus Shaklee

  • Ia diformulasikan dengan mengandungi 4,000mg proprietari Kolagen Sisik Ikan Laut ( Ikan Merah )
  • Memberi lebih dari kolagen , ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong kulit yang lebih tegang untuk tampil lebih muda dan kekal jelita
  • Berat molekul rendah untuk kadar penyerapan yang tinggi
  • Pek individu 5g untuk pengambilan segera pada bila-bila masa

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Collagen Plus Powder Shaklee, boleh sahaja klik sini :)

Continue Reading

Thursday, 11 April 2019

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih



Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Anak Tidak Sembelit 

So far dia minum saya campurkan dalam susu. Tapi lambat cikit lah dia minum sebab lain rasa agaknya. Alhamdulillah , dah tak sembelit lagi. Dia lawas dah tapi cair sikit-sikit kadang-kadang.

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Dah Ok



Sembelit anak saya dah ok. Alhamdulillah sekarang nih pagi2 dia dah membuang. Ta**  dah xsekeras cam dulu. Sekarang nih boleh dikatakan penuh la pampers dia. Terima kasih banyak-banyak.


Nak tau lebih lanjut mengenai MealShakes Shaklee, boleh klik gambar di bawah untuk berwasap dengan Kak Shima :)





Continue Reading

Tuesday, 9 April 2019

Testimoni YOUTH Ibu Hamil


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil




Semasa hamil, antara kebimbangan ibu adalah penggunaan produk penjagaan wajah yang selamat sepanjang kehamilan.  Kurang yakin dan rasa bimbang dengan keselamatan anak yang dikandung kesan dari salah guna produk menyebabkan ramai ibu mengabaikan penjagaan wajah ketika hamil.

Terbaru Shaklee memperkenalkan YOUTH skincare yang diformulasi 100% vegan. Ianya membawa maksud di mana YOUTH 100% berasaskan tumbuh-tumbuhan dan tiada campuran dari haiwan. Kesemua tumbuh-tumbuhan yang dipilih pula bertaraf premium tau :)

Baca : 8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare


Jom kita tengok apa kata ibu-ibu hamil mengenai YOUTH .


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Hafizah Rashid


" Cik Pijah guna YOUTH throught the pregnancy . 1st trimester ada hormon imbalance sikit, so banyak jerawat halus naik kat dahi. Consistent guna YOUTH..sekarang kulit muka dah jadi clean & clear semula."  - Puan Hafizah Rashid



Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Wan Muliani


" Guna dari awal kehamilan sampai sekarang 32 weeks. Hasil konsisten YOUTH FULL SET selama setahun. 
Setiap pagi wajib cleanser > toner > serum > spf. Vitamin asas pon tak tinggal. Dah 7 tahun konsisten Wellness Set Shaklee tu. "  - Puan Wan Muliani


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Aeinna Musa



" Saya guna sepanjang kehamilan.  2 pregnancy yang lepas jerawat teruk sangat amat mungkin juga sebab hormon haywire kan.

Alhamdulillah pregnancy ke-3 tahun lepas, kulit berseri je orang tegur. Jerawat pon tak keluar macam sebelum ini. Muka clear dan saya rasa sangat yakin bila kulit sihat, lembap, bebas jerawat dan parut hitam ( sebelum ini ada parut hitam ). "  - Puan Aeinna Musa 



Bulan April ini , ada 2 promo YOUTH yang boleh ibu-ibu hamil grab :)

1. Promo YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Promosi YOUTH Intensive Treatment and Repair Set




Dengan pembelian full set YOUTH ini , korang akan dapat secara PERCUMA YOUTH Travel Set & Travel Case yang bernilai RM285. Sangat comel free gift ini.



Testimoni YOUTH Ibu Hamil

YOUTH Travel Set and Travel Case yang comel



KeUNIKan  YOUTH Travel Set & Travel Case :

- mudah dibawa kemana-mana
- ringan, tak perlu bawa whole set
- Travel Case ini keras jadi Travel Set tak mudah penyek
- didatangkan dalam beg lutsinar
- boleh dibawa masuk dalam penerbangan kerana ianya dalam kuantiti yang kecil 100ml


2 . Promo YOUTH Welcome Set


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Promosi YOUTH Welcome Set 


Harga biasa set ini adalah RM850 ( untuk bukan ahli ) dan RM680 ( untuk ahli )

Istimewa untuk anda , ianya cuma RM612

Dalam 4 item dalam set ini :

1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
2. YOUTH Perfecting Toner
3. YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50
4. YOUTH Advanced Renewal Night Cream ( Light )

Dengan set ini , korang bakal dapat :

1. Diskaun 15 - 20% dari harga runcit ( JIMAT RM170 )
2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa ( JIMAT RM68 )
3. Cash Back RM 29
4. FREE Membership ( JIMAT RM65 )
5. FREE Postage ( JIMAT RM 10 )
6. FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif

Total penjimatan RM 340.00


Boleh hubungi kak shima dengan klik gambar di bawah 










Continue Reading

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare




Baru-baru ini Shaklee mengumumkan YOUTH skincare telah terjual sebanyak 10 000 set di pasaran Malaysia sejak ianya dilancarkan Mac tahun lepas. Banyak tu !

Untuk pengetahuan semua, sewaktu produk ini dilancarkan pada September 2017 stok terus licin pada hari yang sama.

Teringat lagi masa Mac tahun lepas. Bila Youth dah dijual pada umum, dalam maa beberapa hari je stok dah habis. Restok balik, habis jugak. Masing-masing dah kalut sebab ramai yang dok berkenan nak cuba YOUTH skincare ini.

Di sini kak shima kongsikan  8 Sebab Anda Perlu Pilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare


Dihasilkan secara klinkal oleh Pakar Kulit bertaraf antarabangsa. Indeks Usia Kulit memberikan cara untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit berasaskan fakta dan ujian klinikal.




8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

2 dari 3 pengguna YOUTH mengalami perubahan usia kulit sedekad lebih muda

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

100% pengguna YOUTH mengalami kulit yang kelihatan lebih muda dalam 7 hari dan dengan penggunaan yang berterusan



8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

Formulasi YOUTH bebas dari 1,500 bahan pencenar , racun perosak dan bendasing


8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare
8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

YOUTH adalah 100% vegan , berasaskan bahan semulajadi dan tanpa kekejaman



8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

YOUTH tidak menyumbatkan liang pori dan merengsakan mata . Ia telah diuji oleh Pakar Dermatologi dan Pakar Oftalmologi
8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare
YOUTH telah diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru , sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

Kami di Shaklee telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk kami selamat










Continue Reading